Yogatherapie bij autisme

Wat is yogatherapie?
Yogatherapie is een vorm van therapie om jouw klachten – fysiek, mentaal, emotioneel – te verlichten en op te lossen binnen jouw mogelijkheden. In de yogatherapie maken we gebruik van eenvoudige yogahoudingen, ademhalingstechnieken, ontspanning en mindfulness.

Waarom yogatherapie bij autisme?
Yoga gaat over het verbinden van het lichaam en de mind. Wanneer je volledig in beslag genomen wordt door de drukte in je hoofd is het moeilijk om je lichaam en lichaamssignalen waar te nemen. Yogatherapie helpt je om los te komen uit de stroom van gedachten, waardoor je bewust wordt van je lichaam.

In de yogatherapie-sessies leer je de signalen van je lichaam waar te nemen en hoe daarmee om te gaan. Zo kan je de energie uit het hoofd beter verdelen over andere delen van het lichaam. Je leert dat toe te passen in je dagelijks leven, zodat je klachten zullen verminderen of oplossen.

 Yogatherapie bij autisme kan geschikt zijn bij:

  • stress- en spanningsgerelateerde klachten: vermoeidheid, slaapstoornissen, spanningshoofdpijnen, burn-out
  • angstgedachten en obsessieve gedachten
  • depressie
  • spijsverteringsklachten
  • rug- en nekklachten
  • trauma

Praktische informatie
Yogatherapie begint met een intakegesprek van 1,5 uur om inzicht te krijgen wat jouw klachten zijn en waar de disbalans zit. De vervolgsessies duren 1,5 uur.

Samen creëren we een programma met yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en mindfulness-training die passen bij jouw mogelijkheden.
De oefeningen uit de yogatherapie kun je goed zelfstandig thuis doen om zo het herstelproces te bevorderen.

Tarief
€ 95 per sessie van 1,5 uur. Voor langdurige trajecten is een voorstel op maat mogelijk. Ter kennismaking is de intake 1,5 uur  in 2019 gratis. 

Mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen in een aantal gevallen de kosten via een pgb-regeling vergoed krijgen.

Over de docent
Ik heb jaren ervaring in het coachen van mensen met autisme en in doceren van yoga, meditatie en mindfulness. Ik ben opgeleid als raja-yogadocent, en heb mij daarna verder gespecialiseerd in yin-yoga, mindfulness, yogatherapie en chakra-yoga.