MENU

Autisme

‘Leef vanuit je hart en ziel, durf te zijn wie je bent en volg daarin je eigen unieke pad.’

Mijn visie op autisme

Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking anders. De manier waarop zij de wereld ervaren, is verschillend van de meeste mensen. Dat maakt dat zij vaak anders en op unieke wijze reageren op situaties en de omgeving. Wanneer mensen met autisme op een positieve, liefdevolle wijze het anders-zijn kunnen accepteren, biedt dat ruimte om een eigen plek in de wereld in te nemen.

Het denken staat centraal bij mensen met autisme. Ze leven vanuit het hoofd, waardoor ze minder in contact zijn met de rest van het lichaam. Pijn, vermoeidheid en andere signalen van het lichaam worden te laat of niet opgemerkt. Hierdoor lopen ze het risico om over hun grenzen heen te gaan – zowel fysiek, emotioneel als mentaal –, waardoor ze overprikkeld kunnen raken. Bij langdurige overprikkeling wordt de kans op een burn-out groter.

Mensen met autisme voelen zich vaak een buitenstaander en onbegrepen door de reacties uit hun omgeving. Dit heeft effect op hun ontwikkeling, zelfbeeld en het vertrouwen in zichzelf en de wereld om hen heen. Negatieve gebeurtenissen kunnen als traumatisch worden ervaren en opgeslagen in de mind en het lichaam. De kans dat ze sociale situaties gaan vermijden wordt hierdoor versterkt.

Als coach heb ik een eigen benadering ontwikkeld hoe mensen met autisme te begeleiden naar rust, inzicht, zelfvertrouwen, zingeving en uiteindelijk naar de gewenste verandering, waardoor zij hun unieke talenten en kwaliteiten verder kunnen ontwikkelen.

Wat ik te bieden heb

Ik bied coaching en yoga aan voor

  • mensen met autisme
  • ouders van mensen met autisme
  • partners van mensen met autisme
  • docenten, coaches of therapeuten die in hun werk met autisme te maken hebben.

Met enige regelmaat organiseer ik workshops en een- of meerdaagse retraites. Hierin staan innerlijke rust, zingeving en bewustwording centraal.

Ik coach vanuit mijn ervaring in het werken met mensen met autisme. Ik doe dit in combinatie met yoga, meditatie en mindfulness, die ik zelf beoefen en waarin ik les geef.

Mijn kracht ligt in acceptatie. Dat betekent voor mij: liefdevol luisteren zonder oordeel, aanvoelen, verbinden, inspireren. Leren loslaten om ruimte te scheppen voor verandering.